Qusadilla w wersji śniadaniowej

Tortilla idealna na śniadanie

 

Qusadilla w wersji śniadaniowej

Tortilla idealna na śniadanie

Czas przygotowania 5 minut
Porcje 1
Kalorie 450 kcal

Składniki
  

  • 60 g tortilli pełnoziarnistej 1 sztuka
  • 2 szt jaja ok. 110 g
  • 45 g sałaty lodowej 2 liście
  • 45 g polędwicy z indyka 3 plasterki
  • 5 g koper ogrodowy 0,5 łyżki
  • 0,5 g soli 1 szczypta
  • 0,5 g pieprzy 1 szczypta

Instrukcje
 

  • Koperek drobno posiekaj.
  • Przygotuj dwa liście sałaty i trzy plasterki wędliny.
  • Patelnie mocno rozgrzej i wlej na nią oliwę. Kiedy oliwa zrobi się rzadsza, rozprowadź ją po całej patelni.
  • Rozbełtaj w miseczce jajka z koperkiem i przyprawami. Następnie wlej jajka na rozgrzaną patelnie i od razu przyłóż plackiem tortilli.
  • Delikatnie dociśnij placek, aby przykleił się do jajek. Po dosłownie 10-20 sekundach możesz odwrócić tortille, jajka powinny się do niej przykleić.
  • Ułóż na tortilli liście sałaty i wędlinę.
  • Złóż tortille na pół i zapiecz z obu stron na patelni, około 10-20 sekund z każdej strony.
  • Pomidora pokrój na kawałki i zjedz jako dodatek do tortilli.

Notatki

 B: 28,2 | T: 24,1 | W: 33
WSKAZÓWKI DO WYKONANIA TORTILLI ŚNIADANIOWEJ:
  • Zamiast sałaty lodowej możesz użyć rukoli lub roszponki.
  • Zamiast polędwicy z indyka możesz użyć 30 g suszonych pomidorów lub wędzonego łososia.
Tortilla idealnie sprawdzi się na śniadanie, jest sycąca i szybka w przygotowaniu, wypróbuj i się przekonaj. 🙂 

Sprawdź również moje inne przepisy:

https://sukces-na-diecie.pl/pasta-z-tunczyka-z-serem-feta/

https://sukces-na-diecie.pl/budyniowa-owsianka/

https://sukces-na-diecie.pl/pasta-jajeczna-z-awokado/

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




Shopping Cart
Scroll to Top