Kanapki z pastą jajeczną z awokado

Pasta jajeczna z awokado

 

Kanapki z pastą jajeczną z awokado

Pasta jajeczna z awokado

Czas przygotowania 5 minut
Kalorie 205 kcal

Składniki
  

  • 70 g awokado 1/2 sztuki
  • 56 g jajka 1 sztuka
  • 6 g soku z cytryny 1 łyżka
  • 3 g czosnku 1/2 ząbka
  • 0,5 g soli 1 szczypta
  • 0,5 g pieprzu 1 szczypta

Instrukcje
 

  • Ugotuj jajko na pół twardo (6-8 minut od wrzącej wody) i obierz ze skorupki.
  • Wyjmij pestkę z awokado i natnij miąższ, tak aby pokroić je w kostkę. Następnie łyżką wyciągnij ze skórki pokrojony miąższ i dodaj do jajka.
  • Przypraw solą i pieprzem, dodaj sok z cytryny i połowę ząbka czosnku przeciśniętego przez praskę.
  • Rozgnieć składniki widelcem i dokładnie wymieszaj.

Notatki

B: 8,7 g | T: 16,2 g | W: 7,5 g
WSKAZÓWKI DO PRZYGOTOWANIA PASTY JAJECZNEJ Z AWOKADO:
  • Jeśli Twoje awokado nie jest bardzo miękkie, to w celu uzyskania pożądanej konsystencji zmiksuj składniki blenderem.
PROPOZYCJA PODANIA PASTY JAJECZNEJ Z AWOKADO:
  • Pasta jajeczna z awokado świetnie smakuje na pieczywie żytnim na zakwasie, z dodatkiem np. pomidora.
3 kromki chleba żytniego (90 g)  + pasta + 1 sztuka pomidora (110 g): 425.5 kcal (347 g)  B: 14,3 g | T: 18 g | W: 53,7 g

Sprawdź również moje inne przepisy: https://sukces-na-diecie.pl/budyniowa-owsianka/

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




Shopping Cart
Scroll to Top