Budyniowa owsianka

Budyniowa owsianka – idealne śniadanie gotowe w kilka minut

 

Budyniowa owsianka z brzoskwinią i kokosem

Budyniowa owsianka

Czas przygotowania 10 minut
Danie śniadanie
Porcje 1
Kalorie 404 kcal

Składniki
  

  • 250 ml mleka 1 szklanka
  • 40 g płatków owsianych górskich 4 łyżki
  • 12 g budyniu waniliowego (w proszku) 1,5 łyżki
  • 10 g erytrolu 2 łyżeczki
  • 6 g wiórek kokosowych 1 łyżka
  • 85 g brzoskwini 1 sztuka (bez pestki)

Instrukcje
 

  • Owsiankę zalej 200 ml mleka, dodaj słodzik.
  • Gotuj na średnim ogniu do momentu, aż płatki będą miękkie, (około 7 minut) co jakiś czas mieszając.
  • W międzyczasie pokrój brzoskwinie w plasterki i rozmieszaj budyń w 50 ml mleka.
  • Wlej mieszankę budyniową do owsianki i mieszaj energicznie przez około minutę.
  • Owsiankę przełóż do miseczki, na wierzchu ułóż plasterki brzoskwini i posyp wiórkami koksowymi.

Notatki

B: 14,5 | T: 11,9 | W: 62,8
Budyniowa owsianka to pyszne i sycące śniadanie - zobacz jak łatwo ją przygotować.
WSKAZÓWKI DO PRZYGOTOWANIA BUDYNIOWEJ OWSIANKI:
  •  Jeśli używasz słodzonego budyniu, możesz pominąć słodzik.
  •  Możesz zamienić erytrol na inną substancję słodzącą.
  • -Możesz użyć innych owoców np. nektarynek lub owoców jagodowych, takich jak truskawki, maliny czy borówki.
  • Budyń możesz zastąpić 10 g mąki ziemniaczanej.

Sprawdź również inne moje przepisy:  https://sukces-na-diecie.pl/nocna-owsianka-ala-szarlotka/

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




Shopping Cart
Scroll to Top