Pasta z tuńczyka z serem feta
Składniki
- 120 g tuńczyka z puszki 1 opakowanie
- 50 g kukurydzy konserwowej 3 łyżki
- 40 g sera feta 1/5 kostki
- 30 g serka śmietankowego (np. typu almette, Twój smak) 1 łyżka
- 5 g koperku 0,5 łyżki
- 1 g pieprzu 1 szczypta
Instrukcje
- Koperek drobno posiekaj.
- Tuńczyka i kukurydzę odcedź z zalewy i przełóż do miseczki lub pojemnika.
- Dodaj serek śmietankowy, ser feta, koperek i pieprz.
- Pastę dokładnie wymieszaj do połączenia składników.
Notatki
B: 16,7 | T: 8,2 | W: 7,6
Pasta z tuńczyka z serem feta to moja ulubiona pasta do kanapek.
WSKAZÓWKI DO PRZYGOTOWANIA PASTY Z TUŃCZYKA Z SEREM FETA:
- Zamiast koperku możesz dodać szczypiorek.
- Zamiast serka śmietankowego możesz użyć jogurtu naturalnego/ skyra lub majonezu GO VEGE (dostępnego w sieci sklepów Biedronka).
- Zamiast tuńczyka, możesz dodać wędzonego łososia w ilości 80 g.
- Ja nie dodaje do pasty soli, ponieważ ser feta jest słony, jednak jeśli Twoim zdaniem pasta będzie zbyt mało wyrazista śmiało dopraw ją po swojemu.
Sprawdź również inne moje przepisy: https://sukces-na-diecie.pl/pasta-jajeczna-z-awokado/