Granola

Granola z patelni

 

Granola

Granola z patelni

Czas przygotowania 10 minut
Porcje 3
Kalorie 155 kcal

Składniki
  

  • 70 g płatków owsianych 7 łyżek
  • 10 g migdałów w płatkach 1 łyżka
  • 10 g erytrytolu 2 łyżeczki
  • 10 g słonecznika 1 łyżka
  • 6 g wiórek kokosowych 1 łyżka
  • 5 g oliwy 0,5 łyżki

Instrukcje
 

  • Rozgrzej patelnie na sucho i wsyp na nią płatki owsiane, praż je, cały czas mieszając do momentu, aż będą złociste.
  • Następnie dodaj do patelni pozostałe składniki i praż całość, cały czas mieszając, do momentu aż składniki zrobią się złote i chrupiące.
  • Gdy granola będzie złocista i chrupiąca, wyłącz palnik i pozostaw granolę do wystudzenia. Następnie przesyp ją do słoiczka lub pojemnika z pokrywką.

Notatki

B: 4,4 | T: 7,8| W: 15,7
Granola z patelni To ekspresowe rozwiązanie na śniadanie, drugie śniadanie i podwieczorek, z dodatkiem jogurtu i owoców tworzy pyszny i zbilansowany posiłek.
WSKAZÓWKI DO PRZYGOTOWANIA GRANOLI Z PATELNI:
- Możesz użyć innych orzechów niż migdały.
- Zamiast słonecznika i kokosu możesz użyć rodzynek, daktyli, albo kandyzowanej skórki pomarańczy.
- Zamiast słodzika możesz użyć miodu.

Sprawdź również moje inne przepisy: https://sukces-na-diecie.pl/budyniowa-owsianka/

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




Shopping Cart
Scroll to Top