Granola z patelni
Składniki
- 70 g płatków owsianych 7 łyżek
- 10 g migdałów w płatkach 1 łyżka
- 10 g erytrytolu 2 łyżeczki
- 10 g słonecznika 1 łyżka
- 6 g wiórek kokosowych 1 łyżka
- 5 g oliwy 0,5 łyżki
Instrukcje
- Rozgrzej patelnie na sucho i wsyp na nią płatki owsiane, praż je, cały czas mieszając do momentu, aż będą złociste.
- Następnie dodaj do patelni pozostałe składniki i praż całość, cały czas mieszając, do momentu aż składniki zrobią się złote i chrupiące.
- Gdy granola będzie złocista i chrupiąca, wyłącz palnik i pozostaw granolę do wystudzenia. Następnie przesyp ją do słoiczka lub pojemnika z pokrywką.
Notatki
B: 4,4 | T: 7,8| W: 15,7 Granola z patelni To ekspresowe rozwiązanie na śniadanie, drugie śniadanie i podwieczorek, z dodatkiem jogurtu i owoców tworzy pyszny i zbilansowany posiłek. WSKAZÓWKI DO PRZYGOTOWANIA GRANOLI Z PATELNI: - Możesz użyć innych orzechów niż migdały. - Zamiast słonecznika i kokosu możesz użyć rodzynek, daktyli, albo kandyzowanej skórki pomarańczy. - Zamiast słodzika możesz użyć miodu.
Sprawdź również moje inne przepisy: https://sukces-na-diecie.pl/budyniowa-owsianka/